KULAK HASTALIKLARI

KULAK HASTALIKLARI

KULAK HASTALIKLARI

Orta Kulak İltihabı Nedir?

Kemikçiklerle, zar arasında meydana gelen bir kulak hastalığıdır. İki kulakta birden meydana gelebilir. Çoğunluka küçük çocuklarda görülür. Bu sebeple çocuklardaki işitme kaybının en yaygın sebebidir. Ağız ve burun yoluyla vücuda giren mikropların yol açtığı orta kulak iltihabı en sık mevsim geçişlerinde yaşanır.

Kulak Çınlaması Nedir?

Her iki kulakta da meydana gelebilen kulak çınlamasınde duyulan ses sürekli ya da aralıklı olarak değşebilir. Ses uğultu ya da çınlama şeklinde olabilir. Teşhis ve tedavisi KBB uzmanları tarafından yapılır.

Orta Kulakta Sıvı Birikimi Nedir?

Östaki tüpünün yetersiz çalışmasından kaynaklanan bir kulak rahatsızlığıdır. Aynı zamanda tedavisi gerçekleşmemiş ya da bitmemiş orta kulak iltihapları da sıvı birikimine sebep olabilir. Kulakların çok sık temizlenmesi, kulak egzaması, yabancı madde kaçması gibi durumşlarda da ortaya çıkabilir.

Kulak Zarında Delik Nedir?

Ses dalgalarıyla titreşen ince bir tabaka olan kulak zarı, enfeksiyon ya da yaralanma sebebiyle delinebilir. İşitme kaybı deliğin büyüklüğüne göre değişir.

Vertigo Nedir?

Vücudun dengesini sağlayan bölümlerde herhangi bir hastalık oluştuğunda baş dönmesine sebep olur. Bulantı, kusma, göz kararması gibi belirtileri söz konusudur.

Otoskleroz Nedir?

Kulağa ait bir hastalık olmakla birlikte, kulak kemiğinin kiraçlenmesine bağlı olarak oluşmaktadır. Kireçlenen kemik sesin iç kulağa iletilmesini engeller. Genellikle kadınlarda görülen genetik bir hastalıktır.

Kolesteatom Nedir?

Kulağın dış kısmında bulunan deri tabakasının kulağın iç kısmında da olması durumudur. İltihaplara bağlı olarak ortaya çıkar. Yüz felcineneden olabilir. İç kulağa zarar verirse, denge problemleri ve işitme problemleri kalıcı olabilir.

Sağlıklı Günler Dileriz.

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ