MR (EMAR) NEDİR?

MR (EMAR) NEDİR?
MR (EMAR) NEDİR?

Açılımı “Manyetik Rezonans Görüntüleme” olan teknik, insan vücudundaki organları ve dokuları ayrıntılı görüntüleme işlemidir. Görüntüleme esnasında radyo dalgaları kullanılır. Tüp şeklinde ve mıknatıs içerikli aletlerdir. MR görüntüleme sistemine girdiğinizde, içerisindeki manyetik sistem vücudunuzun atomlarının yeniden düzenlenmesini sağlar. Gönderilen sinyallerle vücudunuzun tüm dokuları görüntülenir.

Neden MR Çekilir?

MR aleti, ameliyata gerek kalmadan, zahmetsiz ve hastayı yormadan sorunlu olan bölgeyi incelemeyi sağlar. Bu sayede etkin teşhis ve tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Nasıl Çekilir?

MR çekimi öncesi eğer uzman hekim özel bir bilgilendirme yapmadıysa kişi günlük rutinlerine devam edebilir. Özel durumlarda doktor kişinin 4 saat öncesine kadar yeme/içmesini kesmesini isteyebilir.

-Aksesuarların MR esnasında çıkarılması istenir.

-Önlük giyilmesi istenebilir.

-Metal eşyaların çıkarılması istenir.

-Klostrofobisi olan kişilerin yani kapalı alandan korkan kişilerin sakinleşmesi için yatıştırıcı ilaç verilebilir.

Bazı taramalarda kontrast enjeksiyon yapılması gerekir. Bunun sebebi doku ve organların çok daha ayrıntılı görüntülenmek istenmesidir. Kontrast madde hastalarda bulantı, kusma, baş ağrısı ve dönmesi yapabilir. Enjeksiyon öncesi alerji testi yapılır.

MR Çeşitleri:

-Prostat Emarı

-Meme Emarı

-Kalp ve Damar Sistemi Emarı

-Anjiyografi Emar

-Beyin Emarı

-Fonksiyone Emar

-Difüzyon Emarı

-Kas ve İskelet SistemeEmarı

-Tüm Vücut Emarı

Sağlıklı Günler Dileriz.

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ