SAÇ HASTALIKLARI

SAÇ HASTALIKLARI

SAÇ HASTALIKLARI

Dermotoloji alanının en sık rastladığı sorunlardan biri de saç hastalıklarıdır. Saç dökülmeleri saç hastalıklarının en sık görülen şeklidir. Gün içerisinde yaklaşık 50/100 arası saç dökülmesi normal karşılanır.

Saç Dökülmesini Etkileyen Faktörler:

-Tiroid hastalıkları,

-Kemoterapi

-Yüksek ateş

-Karaciğer ilaçları

-Demir eksikliği

-Genetik faktörler

-Hormonlar

-Sık banyo yapmak

-Psikolojik etkenler

-Dermotolojik olmayan ürünlerin kullanımı

-Saç derisi rahatsızlıkları

Tedavi Süreci

Tedavi süreci uzman hekim tarafından hastalığın sebebi belirlendikten sonra başlanır. Saç derisinde bir rahatsızlık var ise tedavi ona göre şekillenir. Eğer ilaçtan kaynaklanan bir sorun yoksa dermotolojik krem, şampuan, tonik gibi ürünlerle saç derisi güçlendirilir.

PRP Yöntemi

Hastadan alınan kandan ayrıştırılan plazma saç derisine enjekte edilerek yapılır. Cildi hareketlendirerek saçların ve saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Mezoterapi Yöntemi

Kılların uyarılmasını sağlayan bir çeşit vitamin tedavisidir. İnce iğneler yardımı ile saç derisine enjekte edilir. 3 seans sonrasında kılların hızla uzadığı gözle görülür.

Genetik Saç Dökülmesi

Çoğunlukla erkeklerde olan ve çok sık rastlanan bir durumdur. Tümüyle önlenemese de ağız yolu ile alınan ilaçlarla yavaşlatılabilir.

Saçkıran

Çoğunlukla çocuklarda görülmektedir. Nedeni strese bağlanmaktadır. Kalıcı kayba neden olmaz ancak uzun süreli tedavi gerektirebilir. Saç köklerine kortizon tedavisi uygulanabilir.

Saç Ekimi

Ense kökünden alınan saçların, saç olmayan bölgeye ekilmesi yöntemidir.

Saçlarda Kepek

Kafa derisinin pul pul dökülme halidir. Saçta küçük beyaz taneler olarak görülür. Kepeklenmeye bir çok saç derisi hastalığı neden olabilmektedir. Kemek tedavisi için, saçlar 3 günde bir yıkanmalıdır. İlaç barındıran şampuanlar tercih edilmemelidir. Saçlar sert taranmamalıdır.

Sağlıklı Günler Dileriz.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ