YAKINI GÖREMEME

YAKINI GÖREMEME
YAKINI GÖREMEME..

YAKINI GÖRME BOZUKLUĞU (PRESBİYOPİ) NEDİR?

Genellikle 40 yaş üzeri kişilerde ortaya çıkan yakını görme bozukluğu, yaşa bağlı olarak oluşmaktadır.Göz içerisindeki mercek şekil değiştirebilen bir yapıya sahiptir. Bu şekil değiştirmenin sebebi cisimlerin konumuna göre netlik sağlayabilmektir. Bu sayede görmede kalite artışı olur. Fakat zaman içerisinde bu kalitede düşüşler olmaktadır.

Yakını Görme Bozukluğu Neden Olmaktadır?

Gözden beyne iletilen uzaktaki bir cismin varlığına dair uyarı, gözde bulunan “siller cisim” bölgesini harekete geçirir. Bu bölge gevşer ya da gerilir. Bölgedeki bu hareket lensin incelmesine veya kalınlaşmasına yol açar. Fakat yaş ile birlikte gözün bu doğal yeteneği zaman içerisinde kaybolmaya başlar. Araştırmalar bu yeteneğin neden kaybolduğunu tam olarak belirleyemese de genel teori hücre yaşlanması yönündedir. Yakını görememe yani presbiyopi 40 yaşından sonra her 10 yılda bir +1 numara çoğalmaktadır. Yaş aldıkça, cildin yaşlanması ya da saçın beyazlaması gibi göz kasları da yaşlanmaktadır.

Yakını Görememe Rahatsızlığının Belirtileri Nelerdir?

En belirgin belirtisi cisimler 50cm kadar yakına geldiklerinde kişinin görüntüsünün bulanıklaşmasıdır. Bu nedenle yakın görme sorunu olan kişiler genelde cisimleri uzaklaştırarak görmeye çalışırlar.

Yakını Görememe Tedavisi Nasıl Gerçekleşir?

Dünyada ve ülkemizde en yaygın tedavisi, trifokal mercek operasyonlarıdır. Bunun yanı sıra mercek lazer operasyonları da uygulanabilmektedir.

Sağlıklı Günler Dileriz.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ